Körili piliç göğüs

Oldukça lezzetli körili piliç tarifi…

Oldukça lezzetli körili piliç tarifi…
Malzemeler
500 gr. piliç göğüs
50 gr. margarin
1 büyük kuru soğan 
1 çorba kaşığı silme köri
1/2 bardak portakal suyu
3/4 bardak tavuk suyu
100 gr. krema
1 orta boy elma
Taze nane veya fesleğen yaprağı
Tuz
Karabiber

Beşamel sos için
1 kaşık margarin
1 çorba kaşığı un

Beşamel sos yapılışı
Yağı bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra ateşten alın. 5 dk. dinlendirin ve çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra da kısık ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dk. pişirin.
 
Yapılışı
Derisi alınmış piliç göğsünü yıkayıp kurulayın ve işaret parmağı kalınlığında ve uzunluğunda doğrayın. Kesilmiş piliç parçalarını unladıktan sonra yemeklik doğranmış soğanla beraber erimiş margarine atın ve kuvvetli ateşte soğanla birlikte kızartın. Kızarmış piliç parçalarını tencereden alın ve tencereye portakal suyunu, tavuk suyunu koyun. Köri tuz, karabiber ile tatlandırın. Beşamel sosu hazırlayın ve portakallı tavuk suyu ile inceltin hazırlanan sosu tencereye alın ve bundan sonra da kremayı ilave edin. Piliç etlerini tekrar tencereye koyun kaynatmadan ısıtın. Elmanın kabuğunu soyarak tavla zarı iriliğinde doğrayıp piliçlerin üzerine serpin. Elma ile bir miktar daha pişirdikten sonra taze nane veya fesleğen yaprakları ile süsleyin.
 
Not: Elma yerine taze ananas da kullanılabilir.

Çocuğa şiddetin etkileri nelerdir?

Şiddet gören çocuğun psikolojisi nasıl düzelir?

Şiddet gören çocuğun psikolojisi nasıl düzelir?
Hayatı ebeveynleriyle kurdukları ilişkiden öğrenen çocuklar, ev içinde öğrendiği şiddeti ev dışında uyguluyor. Teknoloji ile maruz kalınan şiddete de dikkat çeken uzmanlar, şiddete maruz kalan ya da tanık olan çocuklarda ileriki yıllarda depresyon, kişilik bozukluğu, uyuşturucu kullanımı ve kaygı bozukluğu gibi sorunlar görüldüğünü söylüyor.
 
Aile içindeki şiddete maruz kalan ya da tanık olan çocuklar da şiddete yönleniyor. Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Hastanesi’nden Uzman Psikolog Aziz Görkem Çetin, aile içi şiddetin başrolünde olan erkeğin kendisinin de aile içi şiddet ortamına maruz kaldığını belirterek, “Şiddete maruz kalan bir çocuk şiddete yönelik eğilim gösterir” dedi.
 
Şiddet gören çocuk, daha fazlasını çevresine gösteriyor
 
Aile içinde çocuklara yönelik şiddet ile kadına yönelik şiddet arasında ciddi bir ilişki Çetin, şunları söylüyor: “Bir aile içinde şiddet varsa büyük olasılıkla çocuk da şiddet görmektedir. Pek çok anne, çocuğundan şiddeti gizlediğini düşünür ancak çocuklar şiddete fiziken tanık olmasalar da seslerden ve şiddetin beden üzerinde yarattığı izlerden görür.” Şiddeti yaşayan çocukların aynı şiddeti hatta daha fazlasını çevresindekilere uyguladığına da işaret eden Çetin, “Bu çocukların aile dışında şiddet uyguladıklarını görüyoruz. Özellikle akranlarına zorbalık uygulamaya eğiliminin diğer çocuklara kıyasla daha fazla olduğu görülüyor” diyor.
 
Şiddet, psikolojik sorunları getiriyor!
 
Dayak ve baskıya maruz kalan çocuklarda ileriki yıllarda depresyon, kişilik bozukluğu, uyuşturucu kullanımı ve kaygı bozukluğu gibi sorunların ortaya çıktığını da belirtiyor. Çocukların aile içi şiddeti yaşamasalar bile şiddete teknoloji sayesinde tanıklık ettiklerine değinen Uzman Psikolog Aziz Görkem Çetin, ebeveynlerin günümüz koşullarında çocuklarını şiddetten korumalarının oldukça güç bir duruma geldiğini de dile getiriyor.
 

 
Ebeveyn kendini kontrol etmeli
 
Yapılan araştırmaların anne veya babanın öfke gösteren çocukları disiplin etmede zorlandıklarını gösterdiğini aktaran Çetin, “Bu zorlanma nedeni ile de agresif davranışlar çıkabiliyor ve bu da amaca hizmet etmiyor. O yüzden bir ebeveynin öfkesinin farkında olması kendisini kontrol etmesi için başlangıç değeri taşıyor” diye konuşuyor.
 
Çocukların dürtülerinin gösterdiği yola doğru gittiğini ve amaçlarının anne- babalarını zorlamak ya da kızdırmak olmadığını ifade eden Uzman Psikolog Aziz Görkem Çetin’in ebeveynlere şu önerilerde bulunuyor: “Bir ebeveyn olarak önce çocukların haz anlamında hareket ettiklerini anlamalıyız. Bu yüzden çocuğa odaklanmak yerine davranışa odaklanmak ve davranışın yanlış olduğunu ona söylemek gerekiyor. Yanlış olduğunu düşündüğümüz davranışı açıklayarak ve öfke göstermeyerek izah etmeliyiz. Örneğin; ‘ödevini yapmadığın için sen sorumsuz birisin’ yerine ‘senin daha iyi bilgi kazanman için sana verilen görevleri yapmalısın’ tarzında açıklayıcı bir söylem daha iyi olacaktır.”
 
Bu belirtiler varsa çocuğunuz şiddete maruz kalmış olabilir!
 
Korku

 
Sık irkilme

 
Kaygı

 
Altını ıslatma

 
Dil gelişiminde gerileme

 
Uyku düzeninde bozulma

 
Uykuda kâbus görme

 
Agresif davranışlar

 
İntihar eğilimleri

 
Bedensel yakınmalar (Baş ağrısı, mide bulantısı vb.)

 
Okulda başarısızlık

 
Özgüven eksikliği

 
Arkadaş ilişkilerinde problemler

 
İçe kapanma

 
Konsantrasyon sorunları

 

Amarant nedir? Amarant nasıl tüketilir?

Protein deposu amarant tohumlarını mutfağınızdan eksik etmemeniz için birçok sebep var…

Protein deposu amarant tohumlarını mutfağınızdan eksik etmemeniz için birçok sebep var…
Amarant nedir?
Yaprakları da yenebilen, çiçekleri de süs bitkisi olarak kullanılan “Amaranth” bitkisinin tohumları, tahıl olarak tüketilebiliyor. Son yıllarda içerdiği yüksek proteinle tüm dünyada adını duyuran amarant, chia gibi Meksika ve Orta Amerika’da yetiştirilen ve Aztekler zamanından beri ekmek yapımından şifalı kürlere pek çok alanda kullanılan bir bitkidir. Horozibiği olarak da bilinen amarantın 60’dan fazla türü olduğu biliniyor.
 
Amarant nasıl kullanılır?
Amarantın tohumları haşlanarak salatalara ve yemeklere karıştırılabilir. Ayrıca un haline getirilmiş tohumlar da ekmek dahil tüm hamur işlerinde kullanılabiliyor.
 
Amarantın faydaları nelerdir?
İçeriğinde bulunan antioksidanlar vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur
100 gram amarant tohumunda günlük protein, B vitamini ve minerallerin %20’si bulunur
Amarant tohumları kalsiyum, magnezyum, çinko, potasyum ve demir açısından da zengindir.
Kan şekerini dengeleme özelliğinden dolayı diyabet hastalarına da önerilir
Araştırmalar Amaranth tohumunun içindeki bir bileşenin, göğüs kanseri hücrelerindeki tümör büyümesini engelleyebileceğini bulgusuna vardı.

 
Amarant zayıflatır mı?
Diğer birçok tahıl gibi amarantın da lif oranı oldukça yüksektir lifli gıdalar hem sindirim sisteminin işleyişini düzenlemesiyle hem de tok tutmasıyla kilo vermeye yardımcı olur.
 

 

Size iyi gelecek 6 Feng Shui önerisi

Günlük hayatınızdaki enerjiyi basit “Feng Shui” önerileriyle dengeleyin…

Dağınıklıktan kurtulun. Evinizdeki ya da ofisinizdeki gereksiz eşyaların yarısından bile kurtulabilseniz kendinizi çok hafiflemiş hissedecek, belki birkaç kilodan ve hatta baş ağrılarınızdan kurtulacaksınız.


Klozet kapağını kapalı tutun. Neden mi? Çünkü kapağı açık bir klozet, kanalizasyonu eve davet etmek gibi bir şey. Geleneksel feng shui, açıktaki bir tuvaletin bir çeşit emici olduğunu ve evdeki pozitif enerjiyi ve parayı çektiğini söyler.


Yatak odanızda iki komodin kullanın. Sonsuza kadar yalnız kalmayı seçebilirsiniz; ancak iki komodin herkes için daha destekli ve dengeli bir yatak sağlar. Tek komodinli yataklara bir bakın; eğri bir görünümleri vardır. Eğer bir ilişki yaşamak istiyorsanız ya da zaten yaşıyorsanız, iki komodin, partnerinize, onun da, alanınızda rahat hissetmesini istediğinize dair sinyal görevi görür. Bu komodinler aynı olmak zorunda değil, geleneksel olmak zorunda değil; sandalyeler, banklar, tabureler ya da oyun masaları bile aynı işlevi görebilir.


Sırtınız kapıya dönükken çalışmayın. Masanızın pozisyonunu değiştirin ve yüzünüzü kapıya dönerek çalışın. Bu pozisyonun, alanınızda sizi ne kadar güçlü hissettireceğine şaşıracaksınız. Masanızın yerini değiştirebilecek durumda değilsiniz eğer, masanızın üzerine bir ayna koyun ya da yansımadan kapıyı görebileceğiniz bir şekilde masanızın üzerine yansıtıcı bir yüzey yerleştirin. Böylece insanların yanınıza “gizlice yaklaşmalarını” engellemiş olursunuz!


Bitkiler alın. Bitkiler, tek bir güzellik paketinde tabiat, gelişim, yaratıcılık ve temiz hava demektir. Bakımını yapabileceğiniz bitkiler edinin. Abartmak zorunda değilsiniz; ama, evinizde çok elektronik eşya varsa, birkaç tane daha bitki farkı hissettirecek!


Kırık eşyalarınızı tamir edin. Kırık şeylerin evinizde yeri yok. Herkes bozulan arabasına üzülür; ancak yaşam alanları kırık kapı kolları, bozuk aletler ve aklınıza gelebilecek her türlü parçalanmış eşya ile doludur. Yaşadığınız yer aynanızdır. Bozuk kalmasına izin vermeyin! Evinizdeki eşyaları tamir ederken bir türlü yüzleşemediğiniz durumları veya çözemediğiniz problemlerinizi de aradan çıkarabilirsiniz!


Size Feng Shui’ye başlamanızda yardımcı olacak son birkaç not: Size doğru geleni yapın. Kötü hissediyorsanız, yanlıştır. Ayrıca, evinize yatırım yapmak ki bu yalnızca vakit anlamında da olabilir. Hayatınızı daha dolu hissettirecek ve size daha dengeli bir ev hissi kazandıracak. En küçük değişiklikler bile büyük farklar yaratabilir!


Hazırlan Türkiye sömestre tatilinde uzaya gidiyoruz!

2.500 m² alana kurulan NASA sergisi insanlığın uzay macerasını gözler önüne seriyor.

Sergide yer alan 300’den fazla parçanın yaklaşık 100 kadarı NASA koleksiyonuna ait, uzaya gitmiş gelmiş alet ve aksesuarlardan oluşuyor. Astronotların kıyafetleri, kullandıkları aletler, araçların orijinal bölümleri ve onlarca özel maket ile insanoğlunun uzay keşfine dair ilgi çekici içerik bir arada sunuluyor.

Sergide NASA’nın Mercury, Gemini, Apollo misyonlarına ait parçalar ve Uluslararası Uzay İstasyonuna ait Atlantis aracının özel replikası hem çocukların hem de büyüklerin büyük ilgisini çekiyor. Sergide ayrıca uzaya fırlatma anı bir ölçüde yaşatan simülasyon da cihazı yer alıyor.

Bugüne kadar 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın, insanoğlunun uzay merakını ve araştırmalarını konu alan sergisi Marmara Forum’da. Sergi 10:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

New York’ta ‘Türkiye’ tanıtımı

İstanbul ve Kapadokya afişleri Times Meydanı’nda sergilenmeye başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2014 turizm sezonu tanıtım çalışmaları kapsamında New York’taki Times Meydanı’na Türkiye afişleri asıldı. Türkiye’nin tanıtım kampanyasında ana slogan olarak kullanılan ‘Home of Turkey’ başlığı altında yayınlanan İstanbul ve Kapadokya afişleri, yıllık yaklaşık 60 milyon turistin ziyaret ettiği Times Meydanı’nda sergilenmeye başlandı.

Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonu…

Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…


Giambattista Valli 2013 Haute Couture İlkbahar Yaz Koleksiyonundan fotoğraflar…

Pera’da sanat

Pera Eğitim’den yeni bir atölye…

Pera Eğitim, Grayson Perry’nin ‘Küçük Farklılıklar’ sergisi kapsamında, ‘Dünden İlhamla Bugün’ eğitim programında 4-6, 7-14 ve 15 üzeri yaş gruplarına yönelik atölyeler düzenliyor. 4-6 yaş grubuna seslenen ‘Çanak Çömlek’ etkinliği bugün saat 11.00-13.00 arasında.

Hazırlayan: Damla Çeliktaban

60’lar saç modası

Kült saç modellerini moda dünyasına armağan eden 60’lı yıllara uzanıyoruz. İşte 1960 stilini yansıtan saçlar.


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri


60’lı yılların saç modelleri

Cilt bakımında retinol ne işe yarar?

Akneli ciltlerin yardımcılarından olan retinol, cildinizin yaşlanmasıyla da başa çıkmaya yardımcı oluyor. Peki retinolü cilt bakım rutininize ne şekilde eklemeniz gerekiyor?

Retinol, en iyi bilinen cilt bakım bileşenlerinden biri. Retinoidlerin reçetesiz (OTC) bir versiyonu olan retinol, A vitamininden yapılıyor ve esas olarak aknenin yanı sıra yorgun görünümlü cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılıyor. Bununla birlikte, retinollerin kendilerinden daha güçlü olan reçeteli retinoidlerle aynı ürünler olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca retinol, retinaldehit ve retinil palmat gibi OTC retinoidleri ile karşılaştırıldığında hala mevcut olan en güçlü OTC versiyonu.

Retinolün cilt bakımından birçok faydası var ancak dikkate alınması gereken yan etkilerinin olduğunu da söyleyebiliriz. Retinolü cilt bakım rutininize eklemenin faydalı olup olamayacağını merak ediyorsanız haberimizin devamını okuyabilirsiniz…


Retinol ne işe yarar?

Retinol, A vitamininden yapılan bir retinoid türü. Diğer birçok cilt ürününün yaptığı gibi ölü deri hücrelerini temizlemez. Bunun yerine, retinolü oluşturan küçük moleküller cildin dış tabakasının derinlerine inerek dermis tabakasına gider. Cildin bu orta tabakasında retinol, serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olur. Bu durum, aşağıdakilerin görünümünü azaltabilecek bir “dolgunlaştırıcı” etki yaratan elastin ve kolajen üretimini artırmaya yardımcı olur:

İnce çizgiler

Kırışıklıklar

Genişlemiş gözenekler

Retinol bazen akne ve buna bağlı yara izi tedavilerine yardımcı olmak için kullanılırken, şiddetli akne ise genellikle reçeteli bir retinoid ile birlikte iltihaplanma ve bakterileri hedef almaya yardımcı olan diğer ilaçlarla tedavi edilir. Son olarak, retinolün peeling etkisi var. Bu etkisi, cilt yüzeyindeki dokuyu ve cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek bir etki.


Nelerin tedavisinde kullanılır?

Retinol aşağıdaki cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılır:

İnce çizgiler

Kırışıklıklar

Güneş lekeleri ve güneş hasarının diğer belirtileri

Düzensiz cilt dokusu

Melazma ve diğer hiperpigmentasyon türleri

Retinol içeren cilt bakım ürününüzden en iyi sonuçları elde etmek için her gün kullanmayı deneyin. Önemli gelişmeler görene kadar birkaç hafta geçebilir. Fakat bunu yaparken doktorunuza danışmayı unutmayın.


Retinolün yan etkileri neler?

Retinol, Birleşik Devletler Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmış olsa da, bu, yan etkileri olmadığı anlamına gelmiyor. Retinol kullanan kişiler, özellikle yeni bir ürün kullandıktan sonra genellikle kuru ve tahriş olmuş cilt problemleriyel karşılaşırlar. Ayrıca diğer yan etkileri de şunlar olabilir:

Kızarıklık

Kaşıntı

Cilt soyulması

Bu yan etkileri azaltmak için, retinolünüzü iki gecede bir veya üç gecede bir kullanmayı deneyin. Cilt tahrişi yaşamaya devam ederseniz, dermatoloğunuzla görüşmeniz gerekir. Hatta retinolün cildiniz için iyi bir fikir olup olmadığını görmek için bir retinol ürünü kullanmaya başlamadan önce bir dermatologla konuşun.

Retinol kullanan kişilerin yüzde 10’undan daha azı, aşağıdakileri ve bazı daha ciddi yan etkileri yaşayabiliyorlar:

Aknenin şiddetlenmesi

Egzamanın şiddetlenmesi

Ciltte renk değişikliği

UV ışığına karşı ışığa duyarlılık

Ciltte kabarmalar

Batma hissi

Şişme

Yüzünüzü yıkadıktan 30 dakika sonra retinol uygulamak da cilt tahrişini azaltabilir. Aynı anda birden fazla retinol içeren ürün kullanıyorsanız yan etki riskiniz daha fazla olacaktır. Özellikle “anti-aging” veya akne için etiketlenmiş ve retinol içerme olasılığı daha yüksek olan bir ürün kullanıyorsanız ürün etiketlerini dikkatli bir şekilde okuyun. Ayrıca güneş hassasiyeti riskinden dolayı, retinollerin gece uygulanmasının daha doğru olduğunu unutmayın.

Referans:
Clare Wightman , Kristeen Cherney. “How Does Retinol Work on the Skin?”. Şuradan alındı: https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-does-retinol-work. (4 Ocak 2022).