Elon Musk ve Amber Heard barıştı mı?

Elon Musk ve Amber Heard, Los Angeles’taki bir restoranın çıkışında birilikte göüntülendi. İkilinin samimi tavırları eski sevgililerin yeniden birlikte olduğuna dair yorumları beraberinde getirdi.

 

Geçen ağustos ayında bir yıllık ilişkilerini noktalayan Tesla’nın CEO’su Elon Musk ve aktris Amber Heard, Los Angeles’taki bir restoranda birlikte öğle yemeği yedi.

 

Ayrıldıktan sonra ikinci kez bir araya gelen eski sevgililer restoran çıkışında oldukça samimi bir şekilde görüntülendi.

 

İkilinin öpüşürek ve sarılarak birbirine veda etmesi, eski aşıkların barıştığı iddiasını da beraberinde getirdi

 

46 yaşındaki iş insanına yakın bir kaynak konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

 

“Amber, Elon’u Texas stilinde servis yapan favori kahvaltıcısına davet etti. Görüntülerdeki sadece hızlıca gerçekleştirilmiş bir veda öpücüğü. Birlikte değiller.”

 

Musk, 30 yaşındaki Hollywood yıldızıyla ayrılmasının ardından Rolling Stone dergisine verdiği bir röporta “aşk acısı” çektiğini belirtmiş ve yaşadığı üzüntünün işlerinin aksamasına neden olduğunu söylemişti.

 

 

 

 

 

2018’in en çok merak edilen 10 filmi

Tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin filmleri, yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran İnternet Film Veri Tabanı, (IMDb) kullanıcılarının 2018’de vizyona girecek filmler arasından en çok merak ettiklerini derledi. İşte 2018’nin en çok merak edilen 10 filmi…

 

10. Solo: A Star Wars Story

 

9. M:I 6 – Mission Impossible

 

8. Ocean’s Eight

 

7. The Predator

 

6. Pacific Rim Uprising

 

5. Tomb Raider

 

4. Jurassic World: Fallen Kingdom

 

3. Untitled Deadpool Sequel

 

2. Black Panther

 

1. Avengers: Infinity War

Ankara’da karbonmonoksit zehirlenmesi: 2 ölü


Ankara’nın Çubuk ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çift hayatını kaybetti.

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Yakuphasan Mahallesi’nde, Dursun Köksal, birlikte yaşadığı babası İbrahim (83) ve annesi Sırma Köksal’ın (75) uyanmamalarından şüphelenerek odalarına gitti.

Bir süre seslendiği anne ve babasından cevap alamayan Köksal, odaya girmek istedi ancak kapıyı açamadı.

Bunun üzerine Köksal, evin dışından anne ve babasının kaldığı odanın penceresine iskele dayayıp içeri girdi.

Anne ve babasının hareketsiz yattığını gören Dursun Köksal, 112 Acil Servis’i arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü tespit etti.

Kartlardaki 100 milyon liralık ‘para puan’ tehlikede!


Kredi kartları ve firmaların sadakat kartlarında biriken 100 milyon TL tutarındaki ‘para puan’ yılbaşı itibarıyla silinme tehlikesiyle karşı karşıya. Tüketicilere kartlarını kontrol ederek puanlarını harcamaları öneriliyor.

Kredi kartlarında ve markaların sadakat kartlarında biriken 100 milyon TL para puan yılbaşında silinme tehlikesiyle karşı karşıya.

Tüketicilere bu tarihe kadar para puanlarını kontrol ederek harcamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

Milliyet’ten Hanife Baş’ın haberine göre, Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, Türkiye’de 62 milyon adet kredi kartı bulunduğunu belirterek, “Bir de kurumsal firmaların müşterilerine verdiği sadakat kartları var. Kredi kartları ve sadakat kartlarında alışverişten sonra puan birikiyor. Bunlara para puan diyoruz. Firmalar ve bankalar, yıl sonunda tüketicilerin kazandığı bu puanların bir kısmını siliyor. Vatandaşları bu konuda uyarmak istiyorum. Tüketiciler puanları kontrol etsinler. Bu mağduriyetin toplam bedeli 100 milyon TL’yi buluyor” dedi.

Geri alınamıyor

Para puanlarını kontrol edenlerin varsa ihtiyaçlarına uygun harcamalarda kullanabileceklerini dile getiren Küçük, “Puanımız silinecek diye ihtiyaçları olmayan ürünleri almasınlar. Ama kontrol edip silinmeden de kullanmaları gerekiyor. Kartların içinde para var mı diye öğrensinler. Kartı veren banka ya da mağaza ile görüşülerek durum tespiti yapılabilir. Firmalar ve bankaların da tüketicilere puanlarını silinebileceği konusunda kısa mesaj ve e-posta ile uyarıda bulunması lazım. Bazı kurumsal firmalar bunu yapıyor.

Bunlar tüketicilerin kazanılmış hakkı. Tüketicinin ekonomik çıkarları gözetilmeli” diye konuştu. Küçük, bu konunun yasal mevzuatlarla da düzenlenmediğini vurgulayarak, kazanılmış para puanların silinmesi durumunda hakların geri istenemediğine de dikkat çekti.

Farklı çözümler var

Yıl sonu yaklaşırken kredi kartı veya banka kartında biriken puanların silinmesini istemeyenler çözüm arayışlarını da hızlandırdı.

Bunlardan biri gelen talepleri değerlendiren uçak bileti sitelerinden Enuygun.com tarafından hayata geçirildi. ENCüzdan ve ENCoin uygulamaları ile kredi kartı ve banka kartında biriken puanlarla uçak bileti satın alınabiliyor. Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, belirli bir süre sonra geçerliliğini yitirecek kredi kartı ve banka kartı puanlarını ENCoin’e çevirerek kullanım sürelerinin bir yıl daha uzatılmasını mümkün hale getirdiklerini söyledi.

Ekinay, ödeme alışkanlıklarının giderek değiştiğine de değinerek, “Alışverişlerimizi artık elimiz hiç paraya hatta karta bile değmeden yapmaya başladık. Bu konuda yeni nesil dijital puan ENCoin’i geliştirdik. İlk aşamada BonusCard, World, Maximum ve CardFinans kullanıcılarının faydalanabileceği bu uygulama ile kredi kartı veya banka kartınızda biriken puanları sadece saniyeler içinde ENCoin olarak hesabınıza aktarabilir ve uçak bileti satın alırken kullanabilirsiniz. Üstelik 3D güvenlik sistemi sayesinde tüm işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz” bilgini verdi.

Ronaldo’dan Şili’de çocuk hastanesi


Cristiano Ronaldo, Şili’de 2020’de tamamlanacak bir çocuk hastanesi yaptırıyor. Yıldız futbolcu, daha önce de kazandığı 2013 Altın Top Ödülü’nün açık arttırmada satılmasıyla elde edilen 600 bin Pound’u çocuklara bağışlamıştı

Cristiano Ronaldo, Şili’de çocuklar için hastane yaptırıyor. Yıldız futbolcunun, İtalyan işadamı Aleesandro Proto ile Şili’nin başkenti Santiago yakınlarında yaptırdığı hastane 2020’de tamamlanacak. Bu çocuk hastanesi, Güney Amerika’da yapılacak bir zincirin ilk halkasını oluşturacak.

Portekizli yıldız, sahada bencillikle ve yüksek egosuyla eleştirilse de, saha dışında birçok hayır işine katılım göstererek paylaşımcı bir portre çiziyor. 2010’da 10 yaşındaki bir çocuğun beyin ameliyatını üstlenmesinden, 2012’de 9 yaşındaki bir çocuğun kanser tedavisini üstlenmesine kadar farklı hayır işlerine imza atan Ronaldo’nun en ilginç bağışlarından biriş de 2013 Altın Top ödülü olmuştu.

Ronaldo, 2017 Ekim ayı başında “Bir Dilek Tut” Vakfı’nın açık artırma gecesine 2013 Altın Top Ödülü’nü göndermişti. Portekizli yıldız, 2008, 2014 ve 2016’da da bu ödülü kazanmıştı ama 2013’teki hakkında “Benim için en anlamlısı” diyordu. Çünkü Messi’nin dört yıllık serisine 2013’te son vermişti. Ronaldo, 2013 ödülünü bağışladıktan sonra 2017’yi de kazandı.

Vakfın Londra’daki açık artırma gecesinde toplam 2.7 milyon Pound toplanmış ve bunun 600 bini Ronaldo’nun bağışladığı Altın Top ödülüyle gelmişti.

Ronaldo, UNICEF ve Save The Children’ın da elçisi…

Manchester City’den hezimet ve rekor


İngiltere Premier Lig lideri Manchester City, sahasında Bournemouth’u 4-0 yenerek, galibiyet serisini 17 maça çıkardı.

İspanyol teknik adam Pep Guardiola ile sezona çok iyi bir başlangıç yapan Manchester City, 27. dakikada Arjantinli Sergio Agüero‘nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıya 53. dakikada Raheem Sterling‘in attığı golle başlayan Manchester City, 79. dakikada yine Agüero ve 85. dakikada Danilo‘nun golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Manchester ekibinde yedinci sezonunu geçiren 29 yaşındaki Agüero, Etihad Stadı’nda 100 gol barajını aşarken, Manchester City ise 1982’den bu yana bir takvim yılında ligde 100 gol atan ilk takım oldu. Liverpool, 35 yıl önce rakip fileleri 106 kez sarsmayı başarmıştı.

Manchester City’de Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, 74. dakikada Kevin de Bruyne’nin yerine oyuna girdi.

Lider Manchester City bu galibiyetle puanını 55’e çıkardı, Bournemouth ise 16 puanda kaldı.

Bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Everton-Chelsea: 0-0
Brighton & Hove Albion-Watford: 1-0
Manchester City-Bournemouth: 4-0
Southampton-Huddersfield Town: 1-1
Stoke City-West Bromwich Albion: 3-1
Swansea City-Crystal Palace: 1-1
West Ham United-Newcastle United: 2-3

Beyin felcinde umut veren teknik: Sinir Transferi


Çinli bilim insanları yeni geliştirilen bir teknikle beyin felcinin uzuvlarda yarattığı hasarın anlamlı ölçüde iyileştirilebildiğini açıkladı.

Çin’de yapılan bir çalışmada, yeni geliştirilen sinir transferi tekniğiyle, tıpta spastik hemipleji olarak adlandırılan beyin felcinin neden olduğu kol felçlerinde, aşırı kasılmaların azaltıldığı ve kol işlevinin iyileştirildiği kaydedildi.

Medimagazin’in haberine göre, The New England Journal of Medicine’de “Trial of Contralateral Seventh Cervical Nerve Transfer for Spastic Arm Paralysis” başlığıyla yayımlanan çalışmada, felçli olmayan taraftan felçli olan kolun bulunduğu tarafa C7 siniri transferi yapıldığında, felçli kolda 12 aylık bir rehabilitasyon sürecine denk gelecek şekilde iyileşmeler görüldüğü söylendi.

Şangay Huashan Hastenesi’nde bir el cerrahı olan Mou-Xiong Zheng ve ekibi, eş taraflı beyin yarım küreleri ve felçli el arasında fizyolojik bir bağlantı geliştirdiklerini ifade etti.

STANDART TEDAVİDEN DAHA İYİ SONUÇLAR ALINDI

Zheng ve ekibi yaklaşık 5 yol boyunca 12 ile 45 yaş arasındaki 36 spastik hemipleji hastası üzerinde çalıştı. Hastaların yarısına rehabilitasyonun yanında C7 siniri transferi yapıldı, diğer yarısı ise sadece standart rehabilitasyon tedavisi aldı. Diyabet veya kalp hastalığı gibi sistemik hastalığı bulunan hastalar çalışmaya dahil edilmedi. MR görüntüleme tekniği ve Fugl-Meyer Değerlendirme ölçeği ile 12 ay sonunda sonuçları analiz eden araştırmacılar, ameliyat edilen ve sinir nakli yapılan hastaların, standart rehabilitasyon tedavisi alan hastalardan çok daha iyi sonuçlara sahip olduğunu gördü.

18 HASTADAN 16’Sİ TEMEL 3 HAREKETİ YAPABİLİYOR

Çalışmaya dahil olan hastalarda, dirsek bükme, önkol dönüşü, bilek dönüşü, başparmağı bükme ve beş parmaktan ikisini bükme dahil olmak üzere, ameliyatla ilgili tüm eklemlerde, başlangıca göre oldukça anlamlı iyileşmeler görüldü. Ameliyatla C7 sinir hücresi transfer edilen 18 hastadan 16’sı 12 ay içinde felçli elleriyle üç veya daha fazla temel hareketi yapabilecek hale geldi. Sadece standart rehabilitasyon tedavisi alan diğer 18 hastanın ise sadece 7 tanesi iki temel hareketi, 3 tanesi bir temel hareketi yapabildi; 8 tanesi ise 12 ay sonunda hiçbir temel hareketi gerçekleştiremedi.

Arda Beşiktaş’tan haber bekliyor


Arda Turan’ın yeni adresi Beşiktaş olabilir. Siyah-beyazlı yönetimin transfere onay vermesi halinde 30 yaşındaki oyuncu kariyerine Beşiktaş’ta devam edecek.

Beşiktaş ile Arda Turan arasında bir süredir devam eden görüşmelerde sona yaklaşılıyor.

Barcelona‘dan ayrılacak olan milli futbolcu, menajeri Ahmet Bulut aracılığı ile siya- beyazlılarla yaklaşık 1 ay önce temasa geçti.

Durumu değerlendiren Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Şenol Güneş‘in ve camianın kararına göre somut adımları atacak.

Arda’nın bu sezon Barcelona’da maç oynamaması ve son dönemde milli takımda yaşadığı sorunlar Güneş’i düşündürüyor. Ayrıca hücumun kanatlarında görev yapan Arda’nın pozisyonunda Babel, Quaresma ve Lens gibi oyuncuların olması, 30 yaşındaki oyuncunun yedek kalmasına neden olabilir. Bu durumun takım içi dengeleri bozma ihtimali deneyimli çalıştırıcının aklındaki soru işaretlerini arttırıyor.

Galatasaray alt yapısından yetişen milli futbolcunun, siyah-beyazlı camia ve taraftarlar arasında yaratacağı etki de tam olarak kestirilemiyor. Bu konudaki farklı görüşler transferin olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.

Kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek isteyen Arda, yönetiminin kararını bekliyor.

Tarafların anlaşması halinde 30 yaşındaki oyuncu ilk aşamada sezon sonuna kadar kiralık olarak siyah-beyazlı formayı giyecek.

Soğuk ve rüzgarlı hava yüz felci yapabilir!


Kış ayları ve soğuklar nedeniyle sıklıkla üst solunum yolları enfeksiyonlarından şikayet ediyoruz. Ancak, soğuk ve rüzgârlı havaya bağlı olarak sıklığında artış gözlenen sorunlardan biri de yüz felci…

Bir sabah uyandığınızda yüzünüzün bir tarafını hareket ettirmekte zorlandığınızı, gülümseyemediğinizi, hatta göz kapağınızın bile kapanamadığınızı düşününün! Yüz felcini yaşadığınızı gösteren bu durumla karşı karşıya kaldığınızda hemen paniğe kapılmayın. Yüzdeki kasların çoğunu kontrol eden sinirlerin fonksiyonunu yitirmesine bağlı olarak ortaya çıkan bu durum genellikle kalıcı etki yaratmadan yaklaşık 2-3 hafta içinde kendiliğinden kayboluyor. Ancak sıkıntıların kısa sürede ortadan kalkması için medikal tedaviye ihtiyaç duyulabiliyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeden herkesin başına gelebilecek bu sorunun ortaya çıkmasında hava şartlarının tetikleyici olduğunu anlatıyor. Bu nedenle de kış aylarında artış gösteriyor. Bununla birlikte hastaların çoğunda kesin nedeni bilinmeyin yüz felcine, kulak iltihapları, tümörler, bazı virüsler ve sinir yaralanmalarının da etken olabildiği biliniyor.

BELİRTİLERİN ŞİDDETİ KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞEBİLİYOR

Yüz felcinin genellikle yüzün bir tarafını etkilediği görülüyor. Yüz kaslarının çalışmaması nedeniyle özellikle dudak çevresinde, yüzün bir yarısında kayma oluşması, gözü kapamak, konuşmak ve yemek yemekte zorluk çekmek en önemli belirtiler arasında yer alıyor. Yüzün etkilendiği tarafta göz kuruluğu ve yaşarmalarının da görülebileceğini belirten Dr. Cem Ortaçbayram, ileri vakalarda tat almada güçlük de yaşanabileceğini söylüyor. Ancak yüz felci yaşayanlardaki belirtiler hastalığın şiddetine göre her hastada farklılaşabiliyor.

SOĞUK VE RÜZGÂRLI HAVALARA DİKKAT!

Aşırı soğuk hava ve rüzgâr yüze bölgedeki sinirlere direkt olarak etki ediyor. Üstelik soğuk nedeniyle kasların da isteksizce kasılması yüz felci için zemin hazırlıyor. Sorunun oluşumunu önlemek için korunmak son derece önem taşıyor. Bu nedenle, soğuk ve rüzgârlı günlerde atkı ve şapka giymek, otomobil kullanırken camları kapalı tutmak, ıslak saçla dışarı çıkmamak alınabilecek önlemler arasında yer alıyor.

GÖZLERİ ENFEKSİYONLARDAN KORUYUN

Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, yüz felci geçirenlerin şikâyetlerinin çoğunlukla cerrahi ya da medikal tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden düzelebildiğini ifade ediyor. Ancak normalleşme sürecini hızlandırmak için, medikal tedavi ile birlikte yüz kaslarına masaj uygulamak yarar sağlıyor. Ayrıca, rahatsızlık süresince tam olarak kapanmayan gözleri enfeksiyonlar ve travmalara karşı korumak için, antibiyotik, suni gözyaşı ve göz bandı kullanmak gerekiyor.

Belirtilerde 3 hafta içinde iyileşme görülmediği takdirde EMG testi yapılarak sinirin fonksiyonun ölçülerek olası bir cerrahi girişim için değerlendirilmesi gerekiyor. Bununla birlikte, yüz felci sadece yüz bölgesinde görülen bir hastalık olduğundan vücudun diğer bölgelerinde görülebilecek uyuşukluklarda olası başka rahatsızlıkların araştırılması da gerekiyor.

Sığınma evinden çıkardığı eşini öldürdü


Diyarbakır’da bir kadının kendisini sığınma evinden çıkaran eşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde Rojbin İ. adlı kadının, kendisini öldüren eşi tarafından yaklaşık bir hafta önce sığınma evinden çıkarıldığı ileri sürüldü.

Olay, dün gece Yenişehir ilçesi Dicle Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 296’ncı sokakta oturan Şehmus İ., henüz belirlenemeyen nedenle tartıştığı eşi Rojbin İ.’yi pompalı tüfekle vurarak, öldürdü.

Şehmus İ., olayın ardından kaçarken, Rojbin İ.’nin cesedi otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, bir süre önce cezaevinden çıktığı belirlenen Şehmus İ.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan, Rojbin İ.’nin bir süre sığınma evinde kaldığı ve yaklaşık bir hafta önce eşi tarafından buradan çıkarıldığı ileri sürüldü.

Çiftin, yaklaşık bir yıl önce ise 2 yaşındaki çocuklarını kaybettiği belirtildi.