Sosyal medyada modifiye edilecek otomobil, çekilişle hediye edilecek

Sosyal medyada modifiye edilecek otomobil, çekilişle hediye edilecek

Otomobil hediye etmek için kampanya düzenleyen ünlü traş malzemeleri firması, ilginç bir uygulamaya imza attı. Otomobil tutkunlarınca takip edilen ünlü bir youtuber, sosyal medyadan gelen yorumlarla 25 yaşındaki bir otomobili modifiye edecek. Modifiye edilen otomobil, çekilişle bir kişiye hediye edilecek.

Ünlü traş malzemeleri firması, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek bir yöntemle 25 yaşındaki bir aracı modifiye ederek, çekilişli bir kişiye hediye edecek. Kampanya kapsamında otomobil tutkunlarınca takip edilen youtuber Doğan Kabak, sosyal medya üzerinden gelen yorumlarla 25 yaşındaki aracı modifiye edecek. Modifiye edilen otomobil, çekilişle bir kişiye hediye edilecek.

Süt ve süt ürünleri üretimi verileri açıklandı

Süt ve süt ürünleri üretimi verileri açıklandı

Ticari süt işletmelerince Eylül ayında 772 bin 552 ton inek sütü toplandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 Eylül dönemi süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, Ticari süt işletmelerince Eylül ayında 772 bin 552 ton inek sütü toplandı. Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı yüzde 5,7 arttı, Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 arttı.

Eylül ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.

Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi yüzde 14,2 artarak 128 bin 957 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi yüzde 12,1 artarak 1 milyon 200 bin 860 ton olarak gerçekleşti.

Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi yüzde 8,8 artarak 110 bin 346 ton, Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azalarak 843 bin 535 ton olarak gerçekleşti.

Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretimi yüzde 29,6, yağsız süt tozu yüzde 25,1, kaymak üretimi yüzde 19,2, inek peyniri üretimi yüzde 16,2 artarken, tereyağı üretimi yüzde 2,1, ayran üretimi yüzde 10,4, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 18,6 azalmıştır.

Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tam yağlı süt tozu yüzde 12,9, inek peyniri yüzde 10,3, tereyağı üretimi yüzde 6,9, kaymak üretimi yüzde 5,4, yağsız süt tozu yüzde 4,7 artarken, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 7,1 ve ayran üretimi yüzde 13,6 azalmıştır.

Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, Çeyrek Altın Fiyatları

Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, Çeyrek Altın Fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 414,20 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı’da 414 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 414,20 liradan, 2 bin 728 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 2 bin 749 liradan, 377,50 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 381,50 liradan, 2 bin 666 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 2 bin 686 liradan, bin 333 liradan alınan Yarım Ziynet bin 343 liradan ve 667 liradan alınan Çeyrek Ziynet 672 liradan satıldı.

 

Op. Dr. Acar: ‘Şekerin göze verdiği zararları görmezden gelmeyin’

Op. Dr. Acar: ‘Şekerin göze verdiği zararları görmezden gelmeyin’

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Acar, şeker hastalığının göze verdiği zararlar ile ilgili, “Diyabet, en çok kan damarlarına zarar verir. Gözümüz üzerindeki etkileri de yine gözdeki damarların yapısını bozarak meydana gelir” dedi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Acar, şeker hastalığının göze verdiği zararlar ile ilgili açıklamada bulundu. Diyabetin göze çok büyük oranda zararı olduğunu belirten Op. Dr. Acar, Tip 1 diyabetlilerde 20 yaş sonrası körlüklerin en önemli nedeninin diyabetik retinopati olduğunu, bu sorunun tüm diyabetlilerde 50 yaş altı körlüğün de ilk nedeni olduğunu söyledi.

Op. Dr. Acar, şeker hastalığının Türkiye’de çok sık rastlandığını, insülin hormonu eksikliği ya da etkisizliği sonucu ortaya çıktığına dikkat çekti.

Diyabetin, gözün görme tabakası olan retinada yaptığı bozukluklara ‘diyabetik retinopati’ adı verildiğini de vurgulayan Op. Dr. Hüseyin Acar, şeker hastalığının retina tabakasındaki damar yapısını bozunca damar içerisindeki kanın sıvı kısmının dışarı sızdığını ve damarların bozulmasına bağlı bazı retina bölgelerinde beslenme bozukluğunun ortaya çıkardığını, ayrıca hastalık ilerledikçe, retina yüzeyinde anormal yeni damar oluşumlarının meydana getirdiğini ifade etti.
Op. Dr. Hüseyin Acar, “Bu anormal yeni damarların ise göz içi kanamalarına neden olarak görme azlığına yol açıyor” dedi.

“Bu sorun Tip 1 ve Tip 2 diyabet hastalarında görülüyor”
‘İnsüline bağımlı diyabet’ olarak isimlendirilen Tip 1 diyabette hastaların insülin kullandığının altını çizen Op. Dr. Hüseyin Acar, genellikle hastalığın, 10-20 yaşlar arasında başladığını belirtti.
Tip 2 diyabetin ‘insülinden bağımsız diyabet’ olarak da adlandırıldığını ve genellikle 50-70 yaş arasında başladığını anlatan Op. Dr. Hüseyin Acar, “Tip 1 diyabette retinopati görülme olasılığı daha fazla olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Körlüğe neden oluyor
Son yıllarda Tip 1 diyabeti olan her 100 kişinin 70-90’ında retinopati bulguları bulunduğuna dikkat çeken Op. Dr. Hüseyin Acar, Tip 2 diyabette retinopatinin daha geç başlayıp daha hafif seyrettiğini belirterek, “15 yıldır Tip 2 diyabeti olan 100 kişinin 60’ında retinopati mevcuttur. 20-65 yaş arasındaki kişilerde en sık görülen körlük nedeni diyabetik retinopatidir” şeklinde konuştu.

“Düzenli kontrolleri ihmal etmeyin”
Op. Dr. Hüseyin Acar, “Şeker hastalığı tanısı konulan hastaların yansında ilk 10 yıl içinde, yüzde 90’ındaysa 30 yıl içinde retinopati gelişiyor. Gizli seyreden şeker hastalığında, hastalık teşhis edilmeden retinopati gelişmiş olabiliyor” dedi.

Yılda en az 1 kez göz dibi muayenesi yaptırılmalı
Diyabetik retinopatinin hiçbir semptom olmaksızın gelişebileceğine dikkat çeken Op. Dr. Hüseyin Acar, makula ödeminin hiçbir semptom oluşturmaksızın diyabetik retinopatinin herhangi bir evresinde ortaya çıkabildiğini, erken, tam ve zamanında tedavinin görme kaybını önleyebildiğini vurguladı.

Bursa’da ev yangınında facia önlendi

Bursa’da ev yangınında facia önlendi

Bursa’da sabah saatlerinde meydana gelen ev yangınında alevler tüp dolu depoya ulaşmadan kontrol altına alındı ve muhtemel facia önlendi.

Yangın Mustafakemalpaşa ilçesindeki Tepecik Mahallesi’nde meydana geldi. Belediye Caddesi numara 52’deki ikamette meydana gelen yangını komşular fark ederek büyük tehlikenin önlenmesini sağladı.

Edinilen bilgiye göre, E.U.’a ait evde kiracı olarak oturan M.K. (20) sabah evden ayrıldı. Ardından evden dumanların yükseldiğini gören komşular, durumu ev sahibine bildirdi. İkinci kattaki evin altında ise berber ve yine E.U’ya ait tüp deposu bulunuyordu. Tüplerin patlama riskine karşı yardımcı olan komşular, 19 küçük tüp, 23 tane de büyük tüpün kısa sürede depodan çıkarılmasını sağladı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilirken, kısa süre içerisinde yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, ev kullanılamaz hale geldi.
Yapılan ilk incelemelere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın için soruşturma başlatıldı. Yangında herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Hakan Göçmez
 

Hawaii’de lüks bir otelde silahlı saldırı

Hawaii’de lüks bir otelde silahlı saldırı

ABD’nin Hawaii eyaletinde lüks bir otelde silahlı bir kişi barikat kurarak, otelin konuklarına ateş açtı.

ABD’nin Hawaii eyaletine bağlı Honolulu adasında bulunan lüks bir otele silahlı saldırı düzenlendi. Otelin konukları ve personeli, silahlı bir kişinin odasında barikat kurarak etrafa rastgele ateş açması nedeniyle tahliye edildi. Eski bir asker olduğu belirlenen ancak kimliği açıklanmayan saldırgan, 4’üncü kattaki odasının kapısına barikat kurduktan sonra rastgele ateş açmaya başladı. Olayda kimse yaralanmadı.

Honolulu Emniyet Müdürlüğü’nden Yüzbaşı Brian Lynch, Kahala otelinde yerel saatle 17.40 sıralarında silah sesi duyulduğu bilgisi üzerine olay yerine intikal ettiklerini açıkladı. Yüzbaşı, “Şüpheli kapıdan ateş etti. Neyse ki güvenlik görevlileri önünde durmuyordu. Bu noktada şüphelinin teslim olmasını bekliyoruz” dedi.

Bölgeye, İhtisas Hizmetleri Bölümü’nden yaklaşık 20 askerin yanı sıra polis memurları ve müzakerecilerin de sevk edildiği bildirildi. Saldırganın birkaç akrabasının da aynı otelde kaldığı ve güvende oldukları öğrenilirken, 7 saatten uzun süredir devam eden olay nedeniyle son 1 saatte yaklaşık 100 kişilik konuk grubunun yakınlardaki başka bir otele transfer edildiği aktarıldı.

Serkan Bayar

Avusturya’daki silahlı saldırıda ölü sayısı 3’e yükseldi

Avusturya’daki silahlı saldırıda ölü sayısı 3’e yükseldi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da farklı noktalarda düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e yükseldiği belirtildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün akşam silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırganların yerel saatle 20.00’de Sinagog yakınında saldırıya başladığı toplam 6 farklı noktada ateş açtığı belirtildi.

Bir görgü tanığı, saldırganın otomatik silahla bir bardaki kalabalığa ateş açtığını söyledi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırılar sonucu biri kadın 3 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı kaydedildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, halkı evde kalmaya çağırarak, bir saldırganın çatışma sırasında polis tarafından öldürüldüğünü diğer saldırganı arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nehammer, vurulan saldırganın DEAŞ sempatizanı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Polis Viyana’nın merkezini güvenlik kordonuna alırken, halkı kapalı alanlarda durmaya çağırdı.

ABD Başkanı Donald Trump saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupa’da bir başka alçak terör saldırısının ardından dualarımız Viyana halkıyla. Masum insanlara yönelik bu kötü saldırılar sona ermeli” dedi.

İLGİLİ HABER

Türkiye’den Avusturya’ya dayanışma mesajı

7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü parmak izi ele verdi

7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü parmak izi ele verdi

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, bekçi ekiplerince durdurularak kimliği istenen ve bu sırada tedirgin hareketlerde bulunan şahıs parmak izinin alınması için emniyete götürüldü. Burada parmak izi alınan şüphelinin ikiz kardeşinin kimliği ile dolaştığı ve 7 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Bayraklı İçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bekçi ekiplerince dün akşam saat 22.00 sıralarında Bayraklı İZBAN durağında aranan şahıslara yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Ekipler, bu çalışmalar kapsamında durdurdukları bir şahsın kimliğini vermesini istedi. Şüpheli üzerinde bulunan Emre Y. adına olan nüfus kağıdını ekiplere verdi. Kimlik sorgusu gerçekleştirilirken hal ve hareketlerinden şüphelenilen şahıs, ekipler tarafından parmak izinin alınması için emniyete götürüldü. Burada parmak izi alınan zanlının gerçek kimliğinin Erman Y. olduğu ve ikiz kardeşi olduğu öğrenilen Emre Y’nin kimliği ile dolaştığı tespit edildi.

Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden para cezası uygulandı

Genel Bilgi Toplama Sistemi (GBT) sorgusu yapılan Erman Y’nin çok sayıdan suçtan kaydının olduğu ve 7 yıl 4 ay 13 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenilen Erman Y’ye ayrıca, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Mustafa İç
 

Kartal ilk imzayı N’Sakala’ya attırdı

Kartal ilk imzayı N’Sakala’ya attırdı

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Beşiktaş, ilk transferini tamamladı. Siyah-beyazlılar, Alanyaspor ile sözleşmesi biten N’Sakala ile bugün 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzonspor’un Avrupa’dan 1 yıl men edilmesi sonrasında önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Beşiktaş, güçlü bir kadro kurmak için harekete geçti. Geçtiğimiz aylarda anlaşmaya varılan Alanyasporlu sol bek N’Sakala ile bugün bir görüşme yapan Erdal Torunoğulları, 30 yaşındaki futbolcuya 2+1 yıllık sözleşmeyi imzalattı. Bu transferde Demokratik Kongolu oyuncuya imza parası ödenmeyecek. Bu sezon ligde 29, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 6 olmak üzere toplamda 35 maça çıkan başarılı oyuncunun 4 de asisti bulunuyor.

Sırada yıldızlar var

N’Sakala’yı kadrosuna katan ve Alanyaspor’dan Wellinton’u da isteyen Beşiktaş, bazı yıldızları da gündemine aldı. Şampiyonlar Ligi için önemli bir kadro kurmak isteyen siyah-beyazlılar, bu süreçte genç oyuncuları da listesine aldı. Beşiktaş’ın önümüzdeki günlerde pazarlık masasına oturmak istediği isimler, Bucaspor’dan Oğuz Aydın ve Karşıyaka forması giyen Doğukan İnci.

Bozhan Memiş

Ermenistan birlikleri Goranboy, Terter ve Ağdam saldırılarını sürdürüyor

Ermenistan birlikleri Goranboy, Terter ve Ağdam saldırılarını sürdürüyor

Ermenistan birlikleri insani ateşkesi ihlal ederek Goranboy, Terter ve Ağdam şehrine saldırdıklarını sürdürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun birliklerinin insani ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın Goranboy, Terter ve Ağdam bölgelerindeki sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırı gerçekleştirdiği aktarıldı.

Ermenistan güçlerinin sivillere yönelik saldırısı sonucunda şu ana kadar 41 sivil hayatını ve 200’den fazla kişi yaralandı.

Kamil Nadirli