Prens Harry, Meghan Markle’a neden aşık oldu?

Prens Harry ve Meghan Markle 2016 yılında ortak bir arkadaşları tarafından tanıştırıldı ve o günden beri hiç ayrılmadılar. Meghan ile tanışmadan önce ”Parti Prensi” olarak bilinen Harry, Meghan’a nasıl bu kadar aşık oldu?

ABONE OL

Harry’nin yakın çevresi Meghan’ı, ”İstediğini alan Meghan” olarak tanımlıyor. Öyle ki, düğünde takmak istediği kraliyet tacını; kraliçe izin vermese de takmayı başarabilmiş bir gelinden bahsediyoruz… Meghan bir zamanlar çevrimiçi bloğunda “Annem beni bazen sert gerçeklere açık olan küresel bir vatandaş olarak yetiştirdi.” diye yazmıştı. Meghan’ın bu mücadeleci yapısı, Harry’i oldukça etkilemiş…

Meghan’ın inandığı şeylerin uğruna sesini çıkarabilmesi; Harry’i etkileyen başka bir nokta. Küçüklüğünden beri feminizm akımının bir parçası olduğunu söyleyen Meghan, Harry ile beraberliği boyunca da bu hareketlerine devam ediyor.

Hayırseverliğe olan bağlılıkları ise ikilinin en güçlü ortak noktası. Zaten geçmişi boyunca Invisible Wounds ve International AIDS Conference gibi etkinlik ve kuruluşları destekleyen Harry, aynı tutkuyu Meghan’da da görünce; ona bir kez daha aşık oluyor.

O dudak nemlendiricilerinde büyük tehlike! İçinde…

Dudaklarımızı nemlendirerek çatlamalardan koruması için kullandığımız dudak koruyucuları hastalığa yol açıyor! Dudak nemlendiricilerinin içeriğinde bulunan parfümler, taşıyıcı maddeler ve koruyucular can sıkan alerjilere sebep oluyor. Dudak egzaması da en sık yaşanan sorunlardan. Hint yağı, risinoleik asit, benzoik asit, oksibenzon ve propil galat içeren dudak nemlendiricileri neden tehlikeli? Dudak nemlendiricisi alırken nelere dikkat edilmeli? Dudak nemlendiricisinin zararlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Dermatoloji Uzmanı Doç.Dr. Filiz Topaloğlu Demir anlattı

ABONE OL

‘2 saatte bir uygulayın’

Doç.Dr. Demir, dudak nemlendiricisi seçerken güneş koruma faktörüne dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için gündüz dışarı çıkmadan önce çinko oksit ve titanyum dioksit gibi fiziksel güneş koruyucular içeren, minimum 15 SPF olan dudak nemlendiricilerini tercih etmeliyiz.

Gündüz, dışarıda olduğumuz süre boyunca, dudak nemlendiricimizi 2 saatte bir tekrarlayarak maksimum koruma elde edebiliriz” dedi.

Dudak nemlendiricisi alırken bunlara dikkat!

Yeterince nemlendirilmesine rağmen dudaklarda kuruma ya da çatlama görülüyorsa yanlış ürünün seçilmiş olabileceğini belirten Doç.Dr. Demir, şöyle devam etti:

“Doğru bir dudak nemlendiricisi tarçın, narenciye, nane aromaları gibi tatlandırıcılar, koku maddeleri, fenol, lanolin, mentol, okaliptüs, zeytinyağı, şellak gibi reçineler, kafur, oksibenzon, propil gallat, salisilik asit gibi irritan maddeler içermemeli.

Dudak nemlendiricisi uyguladıktan sonra dudaklarınızda yanma, batma gibi bir rahatsızlık hissi ortaya çıkıyorsa dudak nemlendiriciniz irritan bir madde içeriyor olabilir.

Seramidler, vazelin, shea yağı, mineral yağ, dimetikon gibi maddeleri içeren nemlendiriciler tercih edilmeli.

Alerjik dudak egzamasına yol açıyor!

Dudak nemlendiricileri ile görülebilecek olan bir diğer istenmeyen durum ise dudak nemlendiricilerinin içeriğinde bulunan parfümler, taşıyıcı maddeler ve koruyuculara bağlı ortaya çıkabilen alerjik dudak egzamasıdır.

Dudak nemlendiricilerinde bulunan, alerjiye en çok yol açtığı bildirilen maddeler; hint yağı, risinoleik asit, benzoik asit, oksibenzon ve propil galattır.

Bazı kişilerde ise lanoline karşı temas duyarlılığı veya lanolinle ilişkili alerjik egzamalar görülebilir.

Bu durumda dudaklarda ortaya çıkan kızarıklık, pullanma ve çatlamalar için hekime başvurulmalı.

Bu kişilerde dudak egzamasına yol açan alerjeni ortaya koymak içi yama testi yapılmalı.”

Kabaklı falafel tarifi

Yaz mevsiminde en güzel ve hafif sebzelerinden biri olan kabak ile mutlaka falafel tarifimizi deneyin. İçi kabak dolgulu, dışı çıtır çıtır olan kabaklı falafel tarifi için malzemeleri paylaştık. İşte kabaklı falafel tarifi…

Yaz mevsiminin habercisi olan kabak ile birbirinden lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. Onlardan biri de kabaklı falafel tarifi! Hafif ve lezzetli olan kabaklı falafeli yapmanız oldukça basit. Klasik falafel tarifine göre daha sağlıklı olan kabaklı falafel için şimdiden malzemeleri hazırlayın. İşte kabaklı falafel tarifi…

Malzemeler:

-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-2 adet kabak
-1 yemek kaşığı tuz
-1 demet dereotu
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
-2-3 yemek kaşığı un
-1 kase galeta unu
-1 adet yumurta sarısı

Kabaklı falafel nasıl Yapılır?

-Nohutları bir gece önceden haşlayın. Kabakları rendeleyin ve bir kaşık unla karıştırın.

-Nohutları ezin ve kabaklarla birleştirin.Baharatları ekleyin ve yoğurun, un ilave etmeniz gerekiyorsa ilave edin.

-Bu kıvam, ellerinize yapışmayan ancak, çok sert olmayan bir kıvamı olmalı. En son dereotunu kıyarak ilave edin.

-Elinizde yuvarlayın ve top top dizerek, buzdolabında dinlendirin.

-Kızartma yağını iyice kızdırın. Falafel toplarını yumurta sarısı ve galeta ununa bulayıp, kızartın.

Püf noktası: Buzdolabında bekletmek falafel toplarının kızarırken dağılmasını engelleyecektir.

Afiyet olsun.

Howie Mandel’den ‘Coronavirus’ modası

Kanadalı komedyen Howie Mandel, geçtiğimiz gün Coronavirus’e karşı aldığı önlem ile oldukça paniğe kapılmış gözüküyordu.

Howie Mandel, geçtiğimiz gün ofisine yürürken tamamen örtülmüş kıyafetler giydi.

Komedyenin bu kıyafeti ‘Çernobil’de olmak gibi’ yorumlarına neden oldu.

İlgili Haber Celine ‘Bradshaw’ Dion

Kapalı kıyafetler giymenin yanı sıra, Howie, gaz maskesi ve koruyucu kıyafetin içine bir takım elbise giymişti.

Komedyenin bu seçiminin sarkastik olduğu düşünülüyor.

Paris Moda Haftası: Bohem stilin tanrıçası Isabel Marant’ın minimalist tavrı

Bohem estetiğin tanrıçası olarak tanınan Isabel Marant, Paris Moda Haftası’nda minimalizm rüzgarı estirdi. İşte Isabel Marant Fall 2020 koleksiyonu…

ABONE OL

Marant, oversize tasarımlarında bile feminenliğin vurgusu olan bel detayını hep vurguladı. Hacimli bir ceketi boyutlandırmak için bir kemerin kullanıldığı şekillendirme hilesi, tüylü deve renginde shearling ve tamamen saran battaniye katları üzerinde tam etki yarattı.

Koleksiyon boyunca tahta oymacılık tarzı, çiçek baskıları ve yolculuk tutkusu temaları ön plandaydı.


Asma yapraklı kısır

Asma yapraklı kısır ile enfes çay saatleri

Sizin İçin SeçtiklerimizTaonga: tropikal çiftlik2020’nin En Bağımlılık Yapan Çiftlik Oyunu. Yüklemeye Gerek YokTaonga: tropikal çiftliktuttur.comiddaa uzmanları bugün için hazır kuponlarını paylaştı!tuttur.comWorld of Warships indir30 yaş üstüysen bu savaş oyunu tam senlik!World of Warships indirTaboola’danTaboola’dan

Tatlı isteğine acil çözüm: 3 malzemeli çikolatalı kek tarifi

Canınız acil tatlı bir şeyler mi çekiyor? O halde sadece elinizin altında bulunan 3 malzemeyle çikolatalı kek hazırlayabilirsiniz! İşte 3 malzemeli çikolatalı kek tarifi…

Fırında
4 – 6 Kişilik
10 dk (Hazırlanma Süresi)
40 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler

2 su bardağıçikolata kreması
4 adet oda sıcaklığında yumurta
Yarım su bardağıkekunu

Üzeri için:

Yarım fincan çikolata kreması

Hazırlanışı

Sadece 3 malzeme ile tatlı isteğinizi ortadan kaldırabilirsiniz! Evinizde bulunan bu 3 malzemeyle çikolatalı kek hazırlamaya ne dersiniz? Tek ihtiyacınız olan şeyler; yumurta, un ve çikolata kreması! İşte 3 malzemeli çikolatalı kek tarifi…

1. adım: Öncelikle fırınınızı 250 derece de ısınmaya bırakın.

2. adım: Daha sonra bir kabın içerisine 4 adet yumurtayı ve çikolata kremasını ekleyin.

3. adım: Karışım iki katına çıkana kadar çırpın ve içerisine yavaş yavaş unu ekleyin.

4. adım: Bu sırada bir spatula yardımıyla karışımı karıştırmaya devam edin.

5. adım: Yağlı kağıt serili pasta kalıbınıza karışımı yayın.

6. adım: Kekin ortası kabarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

7. adım: Pişen keki çıkarıp 15 dakika kadar soğumasını bekleyin. (Bu sırada üzeri kapalı olsun)

8. adım: Ardından üzerini açın ve bir tel raf üzerinde soğuması için bırakın.

Son adım: Soğumuş olan kekin üzerine yarım fincan çikolata kremasını sürün ve dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Karın bölgesindeki ödemi atan içecek tarifi

Kadın erkek herkesin vücudunda en çok kafaya taktıkları yerlerden bir tanesi göbek bölgesidir. Yağların en çok depolanmaya müsait olduğu bölge göbek ve bel çevresi olduğu için bu bölgedeki yağları yakmak sıkıntılı olabilir. Bu bölgedeki yağları yakmanıza yardımcı olacak özel karışım tarifimiz haberimizin detaylarında…

ABONE OL

Malzemeler

2 Litre su1 limon1 orta boy salatalık2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil10 adet nane yaprağı

Nasıl yapılır?

Öncelikle, 10 adet nane yaprağını yarım litre suyun içinde kaynatın ve 5 dakika demleyin. Sonrasında limon kabuğundan biraz rendeleyin ve limonun da suyunu sıkın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğu demlenen nane suyuna ekleyin.

Salatalığı soyup ezdikten sonra bu karışıma bunu da ekleyin. Kalan suyu ve rendelenmiş zencefili de karıştırdıktan sonra karışımınız hazır demektir.

Hazırladığınız karışımı gün içerisinde su yerine içebilir aynı zamanda yemek aralarında tüketebilirsiniz. Karın bölgesindeki yağları yakan karışım tarifinin içerisinde yer alan her bir besin detoks yiyecekleri arasında yer almaktadır. Ancak herhangi bir yan etki görülmemesi için ilk olarak bir uzmana danışabilirsiniz.

Yalan söyledikten sonra ilişki nasıl düzeltilir?

İlişkilerde en önemli şey güvendir. Ancak bu kurala uymayıp yalan söylediyseniz ilişkinizi nasıl kurtaracağınız biliyor musunuz?

ABONE OL

Eğer ilişkide güven kaybedilirse, sonrasında tekrar kazanmak bazen tırmanması imkansız bir dağ gibi görülebilir. Ancak yalan söyledikten sonra ilişkiyi tamir etmek içtenlik ve bağlılık ile mümkündür.

Öncelikle söylediğiniz yalanların tümü konusunda dürüst olun. Bir kısmını saklı tutmaktan veya detaylarını açıklamamaktan kaçının. Çünkü bu detaylar zaman içinde kendilerini göstereceklerdir ve bu sefer sonuçlar daha da kötü olabilir. Fırsatınız olduğunda tamamen dürüst olmadığınız için daha da güvenilmez biri olabilirsiniz.

Güvenilir biri olduğunuzu partnerinize tekrar hatırlatın ve gösterin. Bu aşamadan sonra verdiğiniz sözleri tutmak, partnerinizin ihtiyacı olduğunda ulaşılabilir olmak bunun yollarıdır. Siz güvenebileceğini göstermek için onu arayacağınızı söylediğiniz zaman arayın ve takviminiz konusunda açık olun.

Yalan söyledikten sonra partnerinizi incitmiş olabileceğinizi kabul edin. Partnerinizin bu konudaki üzüntüsünü ve güvensizliğini yaşamasına ve ifade etmesine izin verin. Zor konulardan kaçınmayın ve kısa bir süre sonra hemen bu konuları tabu haline getirmeyin.

Partneriniz kendini tamamen ifade etmiş hissedene ve bu sorunu aştığını fark edene kadar onunla iletişime girmekten çekinmeyin.Partnerinizin sınırlarına saygı duyun ve gelecekte görülebilecek problemleri önlemek için ilişkiden sizin beklentileriniz konusunda da açık olun.Tutamayacağınız sözler vermeyin veya partnerinizin çizdiği sınırları esnetmeye çalışmayın. Bunun yerine karşılıklı ödünler vererek orta noktada buluşmaya çalışın.

Böylece iki taraf da ilişkinin yeni parametreleri konusunda kendini rahat hissedebilir.İlk başta neden yalan söylediğiniz hakkında düşünün ve gelecekte aynı tuzaklara düşmemek için neler yapabileceğinize karar verin. Eğer yalan söylemek sizin için geçmişten beri gelen bir problemse bir uzmanla görüşmek sizin için doğru tercih olabilir.

Yalan söyledikten sonra partnerinizin iyileşme sürecinde sabırlı olun. Farklı insanların, farklı şekillerde iyileştiğini ve affettiğini unutmayın. Problemin çözüldüğünü zannettiğiniz bir anda güvensizlik işaretlerinin kendini tekrar gösterebileceğini bilin. Partneriniz size yeniden güvenene kadar şefkatli ve anlayışlı olmaya çalışın.Hemen Sağlık

Cilt soyulmasına ne iyi gelir? Cilt soyulması nasıl olur? Cilt soyulmasının nedenleri nelerdir? – Cilt soyulması için evde çözüm

Cildiniz son zamanlarda oldukça kurulaşıp pul pul dökülmeye ya da soyulmaya mı başladı? Bronz bir tene ulaşmak için saatlerce yandıktan sonra vücudunuzda soyulmalar mı meydana geldi? Cildiniz nemini kaybettiği zaman ortaya çıkan cilt döküntülerine karşı evde çözümler hazırlayabilirsiniz… “Cilt soyulması nasıl geçer?”, “Evde cilt soyulmasını durdurmak için neler yapılabilir?”, “Güneş yanığı soyulmasına ne iyi gelir?” diye merak ediyorsanız işte evde cilt soyulmasına karşı uygulayabileceğiniz 4 bitkisel çözüm ve bu konudaki diğer önerilerimiz…

Yüzümüz narin bir cilt yapısına sahiptir. Cildin pul pul dökülmesi, cilt kuruluğu ve cildin soyulması gibi durumlara sebep olan başlıca neden güneş yanığıdır. Bunun yanı sıra cilt döküntülerine sebep olabilecek diğer nedenler şunlar olabilir:

Cilt soyulmasının nedenleri nelerdir?

– Sert iklim koşullarına maruz kalma

– Uygun olmayan cilt bakımı rutini

– Bazı zararlı içerikleri bulunan cilt bakım ürünleri kullanımı

– Kozmetik ürünlerine karşı alerjik reaksiyona sahip olma

– Çevre kirliliğinin bulunduğu ortamlarda yaşama

– Egzama, sedef hastalığı, zayıf bir bağışıklık sistemi, dermatit ve kimyasalların veya ilaçların yan etkileri gibi çeşitli deri rahatsızlıkları veya tıbbi durumlar da söz konusu olabilir.

Yüzünüz soyuluyorsa kuru bir cilt, kaşınma, kızarıklık hatta kanama gibi belirtiler beraberinde ortaya çıkabilir. Sorun ilk aşamada halledilemezse,cilt enfeksiyonuna neden olur.
Peki, cilt soyulmalarına iyi gelebilecek bitkisel çözümler nelerdir?

Pul pul dökülen bir cilt için neler yapabilirsiniz? İşte evde çözüm önerileri…

Zeytinyağı

Soyulan cildinizi nemli tutmak cildinizin sağlığına kavuşması için önemlidir. Zeytinyağı harika bir doğal nemlendiricidir. Kuru ve soyulan ciltler için nemlendirici etki gösteren ve cildi besleyen yağ asitleri içerir. Cildi mantolayarak nemini hapseder. Zeytinyağında bulunan E vitamini de cildin iyileşmesine yardımcı olur.

Zeytinyağı cilde nasıl uygulanır?

Zeytinyağına batırdığınız parmak uçlarıyla yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Cildiniz sağlığına kavuşana kadar bunu günde en az 3 kez yapın. Ayrıca kalın bir macun oluşturmak için 2 çorba kaşığı tuzu yeterli zeytinyağı ile karıştırın. Ölü cilt hücrelerini pul pullamak için bu macunu bir yüz fırçası olarak kullanın. Yıkayın ve biraz nemlendirici uygulayın. Bunu cildiniz tamamen iyileşene kadar haftada bir kez yapın.

Süt

Cilt soyulmalarından kurtulmak için bir diğer yöntem ise süt. Sütteki yağ kuru ve soyulmuş ciltler için bir nemlendirici vazifesi görür. Ayrıca süt, içerisinde bulunan laktik asit sayesinde ölü deri hücrelerinden kurtulmaya yardımcı olur.

Süt cilde nasıl uygulanır?

Soğuk süt içerisine bir bez batırın ve ardından fazla gelen sütü sıkarak akıtın. Bezi, yaklaşık 10 dakika yüzünüzde tutun. Cildiniz sağlıklı görünene kadar bunu günde 3 kez tekrarlayın.

Salatalık

Soyulan cilt için salatalık da oldukça etkili bir yöntemdir. Salatalık, içeriğindeki yüksek su içeriği sayesinde cildi nemlendirir. Tahriş olmuş, pul pul dökülmüş cildi yatıştırır. Ayrıca cildi onarmaya yardımcı olan C vitamini içerir.

Salatalık cilde nasıl uygulanır?

Bir salatalığı rendeleyip ezin ve yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde 15-20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Bu uygulamayı günde 2 kez yapabilirsiniz.

Alternatif olarak yarım su bardağı rendelenmiş salatalığa her birinden birer kaşık olmak üzere yoğurt ve bal ilave edin. Bu karışımı 20 dakika kadar yüzünüzü başka bir şeyle örtmeden uygulayın. Ardından yüzünüzü ılık suyla durulayabilirsiniz. Bu yüz maskesini günde bir kez kullanın.

Elma sirkesi

Elma sirkesi güneş yanığı, sedef hastalığı veya egzamadan dolayı yüzde oluşan döküntülerin tedavisinde etkilidir. Cildin pH’sını artmasını sağlayarak kuru ve pul pul olan ciltlerin tedavisini kolaylaştırır. Ayrıca elma sirkesinde bulunan asetik asit, kaşıntı ve iltihaplanmaya karşı etkilidir.

Elma sirkesi cilde nasıl uygulanır?

1 çay kaşığı elma sirkesini 1 su bardağı suya ekleyin. Bir pamuk kullanarak karışımı yüzünüze sürün. 10 dakika kadar bekletin. Ardından soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Cildinizi kurutarak, cildinize hafif bir nemlendirici uygulayın. Günde bir veya iki kez tekrar edebilirsiniz.

Dikkat: Cilt aşınmalarınız söz konusuysa elma sirkesi yerine diğer yöntemleri tercih etmelisiniz.

Su

Cilt döküntünüz varken yeteri kadar su tüketmediğiniz takdirde cildinize uygulayacağınız bitkisel çözümlerin tam bir yararı olmaz. Her gün 8 ila 10 bardak su içmeyi denemelisiniz. Bu miktar yaşınıza, sağlık durumunuza ve günlük aktivite oranınıza ve yaşadığınız yerin iklimine bağlı olarak değişebilir. Aynı zamanda, alkol ve kafein gibi içecekleri tüketecekseniz dehidrasyon etkisine dikkat ederek tüketin.

Cilt soyulmasına karşı alınacak önlemler nelerdir?

– Dökülen derinin altındaki cildin iyice iyileşmek için zamana ihtiyacı vardır. Bu yüzden kendiniz soyulan derilerinizi koparmamalısınız.

– Soyulan cildinizi kaşımamaya gayret edin. Aksi takdirde enfeksiyon riskini artırmış olursunuz.

– Kuru cildinize en uygun yüz temizleyicileri seçin. Sodyum lauryl sülfat, cildin nemini kaybetirerek cilt kuruluğu yapar. Bu yüzden kişisel cilt bakım ürünlerinizin bu maddeyi içermediğinden emin olun.

– Cildinizi güneş ışığının zararlı etkilerinden korumak için güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

– Dudaklarınız için de benzer şekilde en az 15 SPF olan bir dudak kremi kullanmalısınız.

– Dışarı çıktığınızda güneşe maruz kalmamak için ekseriyetle geniş kenarlı şapkalar tercih etmekte fayda var.

– Cilt kuruluğuna ve tahrişine neden olabilecek sıcak duş ve banyolardan kaçının.

Cildin soyulması sağlıklı mıdır?

Aşırı güneşlenme cilt sağlığını da olumsuz etkiler. Cildin farklı katmanlarının etkilendiği, düzensiz yara iyileşmesi ve ciltte lekelenmelere neden olur. Bu nedenle güneş yanığından sonra cildin soyulması cildin temizlendiği, ölü derilerden arınması olarak düşünülmemelidir. Cildin soyulması güneş yanığından dolayı meydana gelir. Bunu önlemek için güneş yanığına karşı önlem alınması yeterli olacaktır.