Doğa katliamı havadan görüntülendi

Doğa katliamı havadan görüntülendi

Paraşüt Sporcusu Yılmaz Özkaya, Saros Körfezi’nde yeşil ile mavinin buluştuğu İbrice Limanı üzerindeki taş ocaklarının yaptığı doğa katliamını havadan görüntüledi.

TURGAY BALCI/EDİRNE

Keşan Yamaç Paraşütü ekibi üyesi Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Sporcusu Özkaya, Edirnenin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye Beldesinde yaptığı uçuşlar sırasında, Su altı güzellikleriyle tanınan İbrice Limanında taş ocaklarının yarattığı doğa katliamını çekti.

Yıllardır, bölgedeki yetkililer, Dünyanın kendi kendini temizleyen körfezlerinden biri olan ve müthiş su altı zenginliklerine sahip, Sarosun akciğerleri olan ormanlarda açılan taş ocaklarının, hem doğaya hem de deniz altı güzelliklerine sahip olan İbrice Limanına verdiği zararı gündeme taşımış, ancak taş ocaklarının verdiği zarar bir türlü bitirilememişti.
Keşanda yaklaşık 2 yıldır paramotor ve yamaç paraşütü sporu ile uğraşan gazeteci Yılmaz Özkaya, Saros Körfezi üzerinde yaptığı uçuşlar sırasında, İbrice Limanını katleden taş ocaklarını havadan görüntüleyerek, yaşanan doğa katliamını gözler önüne serdi.

HAVADAN GÖZLEYİNCE DURUMUN CİDDİYETİNİ DAHA İYİ ANLADIK
Konuyla ilgili açıklama yapan Keşan Yamaç Paraşütü ekibi üyesi ve TEDOHAVK sporcusu Yılmaz Özkaya, Ormanlık alanlara taş ocakları yapılması sorunu, Trakyanın gündeminde. Trakyanın bir çok yerinde yaşanan bu olumsuzluk, Mecidiye Beldesi, İbrice Körfezi yakınlarında da yaşanıyor şu anda. Türkiyenin en güzel doğal noktalarından biri olan Saros Körfezinin kıyısında ormanla denizin birleştiği bir noktada, ormanın dik yerinde taş ocakları var. Yıllardır bu ocaklar var. Biz daha önce bunları yerden gördüğümüzde olayın boyutlarını fark edemiyorduk. Ancak paramotor uçuşları sırasında havadan bunu gözleyince, durumun ciddiyetini daha iyi anlama şansımız oldu. Taş ocakları, Saros Körfezinin ormanlarında tahribatını durmadan sürüyor. Bu yıllardır da böyle devam ediyor. Halkın da her yıl bu olaya tepkisi artıyor. dedi.

Görüntülerde, daha önce yeşil olan ve kızılçam ormanlarına sahip olan İbrice Limanının üst kısmının, köstebek yuvası gibi olduğu ve yeşilin içinde beyaz taş ocaklarının durumu gözler önüne seriliyor.
Konuyla ilgili daha önce birçok kişinin çeşitli açıklamalarda ve resmi başvurularda bulunmasına rağmen, taş ocaklarının faaliyetlerini sürdürdüğü ve daha geniş alanlara yayılmaya devam ettiği öğrenildi.
Doğa katliamının sona ermesi için bölgedeki vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti. Saros Körfezinin en güzel doğa güzelliklerine sahip olan İbrice Limanının üst kısmında, 4 tane taş ocağının faaliyetlerine devam ettiği de edinilen bilgiler arasında.

Konya’da tahliye kanalında ceset bulundu

Konya’da tahliye kanalında ceset bulundu

Konya’da tahliye kanalında su içerisinde erkek cesedi bulundu.

Olay, gece saatlerinde merkez Karatay ilçesi Sakyatan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sakyatan Mahallesi’nde yol kenarında bulunan tahliye kanalında su içerisinde ceset ihbarı üzerine adrese jandarma ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmada, su içerisinden henüz kimliği tespit edilemeyen bir erkek cesedi çıkarıldı. Ceset otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ali Rıza Önses
 

İngiltere’de Covid-19 salgınında son 6 ayın en yüksek günlük ölü sayısı

İngiltere’de Covid-19 salgınında son 6 ayın en yüksek günlük ölü sayısı

İngiltere’de yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 532 kişinin hayatını kaybetmesi ile son 6 ayın en yüksek günlük ölü sayısına ulaşıldı.

Avrupa ülkeleri eni tip korona virüs (Covid-19) salgınında artan vaka ve ölümlerle mücadele ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 20 bin 142 yeni vakanın tespit edildiğini, toplam vaka sayısının 1 milyon 233 bin 775’e ulaştığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 532 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 49 bin 770’e yükseldiğini belirtti. İngiltere’de son 24 saatte 532 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle 12 Mayıs’tan bu yana en yüksek günlük ölü sayısına ulaşıldı.

Instagram uyarılarınız bir başkasına gidebilir

Instagram uyarılarınız bir başkasına gidebilir

Insatagram’ın yeni çoklu hesap yönetimi işlevindeki sorun, uyarılarınızın başkalarına gitmesine neden olabilir.

Insatgram’a yeni gelen aynı uygulama üzerinden faklı hesapları kontrol etme özelliği kullanıcıların başına iş açabilmekte. Bu yeni uygulamanın tam olarak çalışmadığı, bildirimlerin birbirine karıştığı ortaya çıktı.

Sadece kendi cihazınızda oturum açtığınız kişisel hesabınızdan gelen uyarılar, aranızda ortak hesap bulunan diğer kullanıcılara ulaşabiliyor. Beğenme, yorum uyarıları ve direkt mesaj uyarılarının başka kullanıcılara gidebildiği bazı kullanıcılar tarafından doğrulanmış bulunuyor.

Firma, hatadan haberdar olduğunu ve onu onarmak üzere çalıştığını söylüyor.

Kaynak: Chip

Çin’den ABD’ye uyarı: ‘Dünya, Orta Doğu’da Pandoranın kutusunu açmasın’

Çin’den ABD’ye uyarı: ‘Dünya, Orta Doğu’da Pandoranın kutusunu açmasın’

Çin Dışişleri Bakanı, Wang Yi ABD’nin İran’a yaptığı baskıyı kınayarak “Dünya Orta Doğu’da Pandora’nın kutusunu açmasın” uyarısında bulunarak ABD’nin tarihi nükleer anlaşmadan çıkmaması tavsiyesinde bulundu.

İran’ın, geçen salı günü Umman Körfezi’nde iki petrol tankerine yapılan saldırıyla bir ilgisinin olmadığın açıklamasın rağmen ABD’nin saldırıdan İran’ı sorumlu tutarak bölgeye bin asker daha gönderme kararına Çin’den tepki geldi. ABD’nin bölgeye yeni asker gönderme kararı ve İran’ın da Nükleer anlaşmaya imza atan ülkelerin yaptırım kararına karşı çıkarak İran’a destek sağlamamaları halinde uranyum zenginleştirme faaliyetini artırma tehdidinde bulunması bölgede çatışma riskini iyice artırdı.

ABD, BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 2105 yılında yapılan nükleer enerji çalışmasını kontrol anlaşmasından, İran’ın füze geliştirme çalışmaları ve Orta Doğu’da nüfuz artırma ve terörü destekleme iddiasıyla geçen yıl çıkarak bu sene yaptırım kararı almıştı.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan aynı gün İran’dan gelen tehditlere karşı savunma maksadıyla bölgeye bin asker gönderme kararına imza attığını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanı Wanya Yi, Pekin’de Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile yaptığı görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada “ABD İran ile meselelerini aşırı baskı yaparak çözmeye çalışmamalı. Çin, tabii ki Körfez’deki durum ve İran konusunda kaygı duyuyor. Taraflara makul olmaları, bölgedeki gerilimi kışkırtacak ve gerilimi artıracak hareketlere kalkışmamaları çağrısında bulunuyoruz ” dedi.

“Özellikle ABD’nin aşırı baskı metodunu değiştirmesi gerekir “ diyen Wang konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tek taraflı davranışın uluslararası hukukta yeri yoktur. Bu tür davranış krizi çözmeyecek, aksine krizi daha da büyütecektir”

İran’ın ihtiyatlı olmasını gerektiğini de vurgulayan Wang, “İran ile yapılan nükleer anlaşma nükleer meseleyi çözebilecek en uygun yoldur. İlgili tarafların farklı bakış açıları olduğunu anlıyoruz. Ancak her şeyden önce kapsamlı nükleer anlaşma gerektiği şekilde uygulanmalıdır. Umarız İran anlaşmadan çıkma konusunda ihtiyatlı davranır. Çin, anlaşmanın diğer taraflarının da İran’ın meşru ve hukuki hak ve çıkarlarına saygı duymasını bekliyor” dedi.

Aç karna asitli içecek tüketmeyin uyarısı

Aç karna asitli içecek tüketmeyin uyarısı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal Yusuf, asitli ve şekerli içeceklerinin fazla tüketiminin mide hassasiyeti ve ülser gibi hastalıklara neden olabileceğini ifade ederek, “Mümkünse çocuklarınızın hiçbir şekilde asitli ve şekerli içecekler tüketmemesine özen gösterin” dedi.

Sıcaklar arttıkça serinlemek ve su kaybının oluşturduğu susuzluk etkisi ile soğuk içecekleri tercih ediliyor. Sıvı alımını artırmanın yazın en çok dikkat edilen noktalardan biri olduğunu ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal Yusuf, tercih edilen içeceklerin genellikle yoğun kalorili olduğu ve kilo aldırabildiği bildirildi.
Medical Park İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, popüler kahveli, çikolatalı ve kremalı soğuk içeceklerin fazla miktarda şeker, yağı ve kalori içerdiğini söyledi. Baysal, “Hatta bazı içecek türlerinin kalorisi yoğun tatlıların kalorisiyle neredeyse aynı. Bazı türleri de oldukça fazla kafein içermekte. İçermeden önce kafein miktarını ve kalorisini göz önünde bulundurun. Günlük önerilen maksimum kafein alımının 200 miligram olduğunu düşünerek hareket edin. Eğer tüketilecekse şekersiz ve kremasız olarak sipariş verin” dedi.

Asitli içeceklere dikkat

Diyetisyen Fatma Baysal, aç karna asitli içecek tüketilmemesini de dile getirerek, “Şekersiz olarak bilinen asitli içeceklerde yapay tatlandırıcılar bulunmaktadır. Uzun vadede tüketildiğinde iştah arttırıcı etkisi olduğu bilinmektedir; fakat daha önemlisi kanserojen etkileri de vardır. Kalori içermemesi bir avantaj olarak görünse de, bu tip zararları gözden kaçırılmamalıdır. Özellikle hamile bireyler, yapay tatlandırıcıların fetüse geçişi olabileceği için asla tüketmemesi gerekir. Mümkünse çocuklarınızın hiçbir şekilde asitli ve şekerli içecekler tüketmemesine özen gösterin” diye konuştu.

“Meyve suyu meyvenin yerini tutmaz”

Meyvelerin özellikle sıcak aylarda içeriğindeki antioksidanlar, vitamin ve minerallerle vücudu desteklediğini kaydeden Fatma Baysal, “İçecek olarak sık sık meyve suları tercih ediliyor. Fakat meyve suları oldukça fazla miktarda şeker içermektedir. Yüzde 100 olanlar bir nebze daha fazla meyve konsantresi içerir. Fakat hiçbir zaman meyvenin yerini tutamazlar. Meyvenin kendisinin tercih edilmesi en sağlıklı olandır. Meyve suları kokteyl halinde daha fazla kalorili hale gelir. Soğuk çaylar kola gibi içeceklere nazaran asit içermese de yine oldukça fazla şeker içermektedir. Light olanlarının içinde yapay tatlandırıcı vardır. Soğuk çaylar, şeker eklenmiş çaydan farklı değildir. Evde kendi soğuk çayınızı yapmanızı öneririz. Limonata şeker, su ve limonun karıştırılmış halidir. Hazır satılan şekersiz limonatalar ise yine yapay tatlandırıcılar içermektedir. Evde az şeker ile yapılan limonataların tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Bilinen en sağlıklı içecek sudur. İçerisine reyhan, nane, limon, şeftali gibi güzel aromaları olan meyvelerle birlikte soğuk tüketmeniz faydalı olacaktır.”

Rusya’nın uzun menzilli uçakları havada kalma rekoru kırdı

Rusya’nın uzun menzilli uçakları havada kalma rekoru kırdı

Rusya’nın Tu-160 tipi uzun menzilli bombardıman uçakları 25 saatten fazla havada kalarak kendi rekorunu egale etti.

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma Yönetimi Merkezi (NTSUO) Komutanı Sergey Kobylash, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet Tu-160 tipi uzun menzilli bombardıman uçağının Kuzey Buz Denizi, Pasifik Okyanus, Karadeniz, Laptev Denizi, Doğu Sibirya, Çukçi Yarımadası ve Barents Denizi’nin tarafsız sularında keşif ve inceleme uçuşları yaptığını söyledi.

Kobylash açıklamasında, “Bugün Tu-160 hipersonik stratejik bombardıman uçakları ile iki uzun menzilli uçuş ekibi, uçuş menzili ve süresi bakımından yeni bir rekora imza attı. Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’nin pilotları, 20 bin kilometreden fazla yol kat ederek 25 saatten fazla havada kaldı” diyerek şu ana kadar bu sınıftaki hiçbir uçağın bu kadar uzun süreli uçuş yapamadığına dikkat çekti.

Daha önceki rekoru 24 saat 24 dakika

Açıklamada uçakların uçuşları sırasında 6 adet İl-78 tipi uçakların 3 kez yakıt ikmali desteği verdiği ve uçuşlara eşlik ettiği belirtilirken, “Rotanın belirli aşamalarında Tu-160 stratejik bombardıman uçaklarına Su-35S avcı uçaklarının yanı sıra yabancı ülkelerin uçakları da refakat etti” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, 2 adet Tu-160 tipi uçaklar kendi rekorunu kırarken bir önceki rekorunu 2010 yılında 24 saat 24 dakika süre boyunca havada kalarak ilan etmişti.

Erhan Altıparmak
 

Tutsak yunusların özgürlük mücadelesi

Tutsak yunusların özgürlük mücadelesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yaklaşık dört ay önce Antalya’nın Kaş ilçesine getirilen dört yunus balığının tel örgülerle çevrili hayatı devam ediyor. Çevreci kuruluşların şikayetlerini değerlendiren Antalya Valiliği, İl Özel İdare kanalıyla dün yunusların bulunduğu alana bir ekip gönderip inceletti.

CAFER SER-SABRİ ÇAĞLAR
ANTALYA

Uluslararası çevre ve hayvan koruma örgütlerinin tepkileri üzerine Kaş’ta geçen yıl kapanan Yunus gösteri merkezi Dolphin Park’ın ardından, yaklaşık üç ay önce Bodrum’dan Kaş’a getirilip bir deniz kafesinde bekletilen dört yunus için çevreciler 21 Nisan tarihinde yeni bir eyleme hazırlanıyor. Deniz kafesinde bulunan yunusların tel örgüleri parçalamak isterken oluştuğu iddia edilen burun bölgelerindeki yara izleri ise dikkat çekiyor.

Ağırlıklı olarak engelli insanlar için rehabilitasyon amaçlı yetiştirilen ve yaşları 11 ile 14 arasında değişen Ada, Ada 1, West ve Doğa isimli yunusların eğitimleri aksatılmadan devam ediyor. Denizin içinde etrafı telle örülmüş iki metre yüksekliğindeki kafes içinde hayatlarını devam ettiren yunusların bakımları ise aksatılmıyor. Biri eğitmen iki kişi tarafından 24 saat gözetim altında tutulan dört yunus, rehabilitasyon sırasında özellikle çocukları rehabilitasyona hazırlayıp tedaviyi eğlenceli halegetirecek olan bazı hareketler için de ayrıca eğitiliyor.

Merkezde bulunan eğitmen Muhtar Nizam, esas amaçlarının engelli çocuklara rehabilitasyon uygulamak olduğunu söyledi. Halen merkezin asıl sahiplerini ruhsat işlemleri için uğraştıklarını ve kendilerinin de bu süre içinde yunusların eğitim ve bakım işleriyle meşgul olduklarını söyleyen Muhtar Nizam, çevrecilerin tepkisinin ise yersiz olduğunu iddia etti. Kendisinin de bir hayvansever olduğunu ifade eden Nizam, “Yedi yıldır bu işi yapıyorum, hayvanları sevmesem bu işi yapar mıyım. Yunuslara gözümüz gibibakıyoruz, Rusya’da da aynı işi 7 yıl yaptım” dedi.

Yunuslar için bir tutsaklığın sözkonusu olmadığını ileri süren Nizam, şöyle konuştu: “Yunuslar gitmek isterse tel örgülerinden zıplamalarına gerek yok.Telleri yıkıp yine gidebilirler. Ama insanlara alışmışlar. Yarım metre bir yükseklik isteseler giderler. Birbirlerinin yanlarına da geçebilirler. Biz o teli dışarıdaki etkilerden korumak için kullanıyoruz. Teli açıp bıraksak bile çok uzağa gitmezler. Çünkü, bu hayvanlar insanlara alışmış. Doğaya bırakılsa kendi yaşamlarını devam ettiremezler. Ölürler.Yanlarında canlı balık var onlara dokunmuyorlar. Bizim elimizden beslenmeye alıştılar”

Kaş Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş ise yunusların Kaş ilçesinin misafiri olarak kalmalarının hiçbir sakıncası olmadığını ancak üzerlerinden para kazanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Yunusların insanlara çok yakın memeli hayvanlar olduğunu hatırlatan Eriş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl dünyada kadınlara yapılan şiddeti beğenmiyorsak bir şeyler yapıyorsak yunuslar için de el ele vermek istiyoruz. 21 Nisan tarihinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan derneklerle yunuslarıdestekleyecek, ticari anlamdan çıkaracak bir faaliyet dizisi başlatacağız. Şenlik havasında geçecek olan ve binlerce kişinin katılmasını beklediğimiz bu etkinlikle sesimizi yeniden duyuracağız”

Bugüne kadar gerekli yerlere gerekli şikayetleri yaptıklarını belirten Mustafa Eriş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da seslenerek şunları söyledi: “Tarihe sahip çıktığınızı biliyoruz. Tarihi eseleri koruyacaksak, bölgemizi de korumamız lazım. Yunuslar çok önemli canlılar. O nedenle yunuslar korunmalı. Yunuslar üzerinden 3-5 kişi para kazanacak diye olumsuz etkileri de çok gözardı edilmemelidir. Biz bu olaya dernek olarak izin vermeyeceğiz. Bugün ruhsatları yok. Yunuslar doğurgandır ama buyunuslar stres altında bir ömür geçirdikleri için doğurganlıklarını kaybediyorlar. Yavruları yaşamıyor, ölü doğum yapıyorlar. Her yerleri yara bere içinde.”

SAHİLLERDEKİ YUNUS DIŞKILARI ÇOCUKLARI HASTA EDİYOR

Yunusların kendileriyle birlikte bu bölgede çevreye de zarar verdiklerini iddia eden Mustafa Eriş, şunları söyledi: “Plajda yüzen çocuklar yunusların dışkıları nedeniyle hasta oluyor. Yunuslar hareket yaptıkça çocuklar gülüyor. Daha önce ben de gülüyordum. Ama onlar bizi eğlendirmiyor, karınları doyurmak için yalakalık yapıyorlar. Çocuklara da o hareketler eğlenceli geliyor. O çocuklar bunlarla büyümesin. Yunusların burada zorunlu olarak kaldığını herkese anlatacağız. Kaş’ta burada. Kaş turizmi her yılyüzde 20-30 artıyor. Herkesin bize destek vermesini bekliyorum.”

Yol ortasına terk edilen iş makinesinde kurşun izlerine rastlandı

Yol ortasına terk edilen iş makinesinde kurşun izlerine rastlandı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yol ortasına terk edilmiş vaziyette bırakılan iş makinesinin kabininde kurşun izlerine rastlandı. İş makinesi yakınında da boş mermi fişekleri bulundu.

Akıl almaz olay, Malkara – Şahin yolu üzeri Gürgen bayırı mevkiinde meydana geldi. Edinilen anadolu yakası escort bilgiye göre, yol ortasında park halinde bulunan bir iş makinesinin trafiği tehlikeye düşürdüğü yönünde yapılan ihbar üzerine Malkara jandarma ekipleri harekete geçti. Yokuşa çıkarken yola yağ akıttığı öne sürülen iş makinesinin kabininde çok ümraniye escort sayıda kurşun izine rastlandı. Kepçeye yakın mesafede yol üzerinde de 2 adet boş mermi fişeği bulundu.

“İş makinesinden dumanlar yükseliyordu”

Seyir halindeyken yol ortasında duran iş makinesine çarpmamak için bir anda frene bastığını ve kaza tehlikesi atlattığını ifade eden Mustafa çakmak escort Avcı, “Yolda bir anda önüme iş makinesi çıktı. Farları sönük vaziyette ve yoğun bir şekilde duman yükseliyordu. Çarpmamak için hemen frene bastım. Yolda kaza riski yaşattığı ve etrafında operatörün olmadığını fark edince jandarma ekiplerine haber verdim. Daha sonra iş makinesi yakınında yolda boş mermi kovanları olduğunu fark ettim” diye konuştu.
Olayı aydınlatmak için çalışma başlatan Malkara İlçe Jandarma ekipleri, iş makinesinin kime ait olduğunu araştırıyor.

Hüseyin Tayyar
 

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde dünyanın en iyi 4 takımı arasında

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde dünyanın en iyi 4 takımı arasında

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri A Grubu’ndaki ikinci ve son maçında İtalya’yı 3-0 yendi ve 2’de 2 yaparak grubunu ilk sırada tamamlamayı garantiledi.

Çin’in ev sahipliğinde Nanjing’te düzenlenen FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri’nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, A Grubu’ndaki ikinci ve son maçında İtalya ile karşı karşıya geldi. Nanjing Olimpik Spor Merkezi’nde oynanan mücadelede İtalya’yı 25-21, 25-15 ve 25-21‘lik set skorlarıyla 3-0 mağlup eden milliler, 2’de 2 yaptı ve grubunu ilk sırada tamamlamayı garantiledi.

Bu sonuçla birlikte; Filenin Sultanları, Milletler Ligi Finalleri’nde üst üste 2. kez yarı finale yükselerek, dünyanın en iyi 4 takımı arasına adına yazdırdı.

Ay-yıldızlıların yarı finaldeki rakibi ise; yarın oynanacak ABD – Brezilya karşılaşmasının ardından belli olacak. Filenin Sultanları, yarı final mücadelesini 6 Temmuz 2019, cumartesi günü TSİ 10.00’da oynayacak.

Salon: Nanjing Olimpik Spor Merkezi
Hakemler: Kang Joo-Hee (Güney Kore), Maroszek Wojciech (Polonya)
İtalya: Egonu 12, Sylla 9, Danesi 4, Chirichella 2, Malinov 1, L.Bosetti 1 (De Gennaro, Pietrini 5, Sorokaite, Orro, Fahr)
Türkiye: Ebrar 17, Kübra 12, Zehra 9, Şeyma 8, Meliha 5, Cansu 4 (Simge, Ezgi, Gözde, Hande)
Setler: 25-21, 25-15, 25-21
Süre: 77 dakika (26, 26, 25)